Radio PELA

Sponzorirane Veze

Radio Uzivo

pela radio

"Pelagonija na dlanu - radio za cijelu obitelj" ideja je tima koji upravlja sa ovim medijem. Cilj je pokriti teme koje su vitalne za stanovnike regije Pelagonija, poljoprivrednike, poslovne ljude, sport, kulturne djelatnike, kao i objektivne i pravovremene informacije onima koji slušaju Radio Pela.

Radio Pela poštuje standarde jednakosti, pravde i mogućnosti za sve. Medijski tim stavlja razlike u odnosu na nacionalnu, vjersku, spolnu, seksualnu orijentaciju i sve ostale na razinu nediskriminacije, tolerancije različitih stavova i mišljenja. Radio Pela, novinarske priče temelje na prenošenju različitih mišljenja i pogleda na načelo tolerancije i slobode izražavanja.

Poštivanje načela slobode izražavanja, slobode govora, prvenstveno različitih mišljenja i ideja, ali u širem kontekstu i različitih kulturnih aspekata i izraza.

Osim toga, kao medij kroz obrazovni sadržaj potiče publiku da pozitivno procijeni razlike. Koncept programa uključuje multietničku i multikulturnu zajednicu. Glavni prioriteti tima Radio Pela su: poštivanje ljudskih prava, jednake mogućnosti, nediskriminacija i tolerancija različitosti (seksualna orijentacija i rodni identitet).

Objektivnost, poštivanje novinarskih standarda i podizanje kontakta s publikom na višoj razini, koristeći digitalne alate za profesionalne informacije. To su najvažnije za ekipu Radija Pela, medija koji radi u ruralnom okruženju, iz srca Pelagonije. Radio Pela je informacijsko-glazbeni radio koji putem portala www.radıopela.mk, Facebooka i You Tube prati digitalne trendove sa sadržajem za mrežno povezivanje s publikom.

Visoko profesionalno novinarstvo, kombinacija tri medija iz jedne redakcije visoko profesionalnog novinarskog i tehničkog tima ključni je pokretač sadržaja prilagođenog internetskoj upotrebi koji je vjerodostojan za pravovremeni pristup ključnim informacijama o publici. Radio Pela medij je za digitalno doba, u kombinaciji s analognom tehnikom za građane koji nisu u stanju slijediti suvremene trendove. Mediji pružaju objektivne i dosljedne vijesti kombinirajući tekst, video i zvuk poštujući sljedeća načela:

- Radio Pela prakticira neovisnu uredničku politiku, maksimalno se zalažući za realizaciju vijesti na temelju činjenica, kontaktirajući dionike i njihovu analizu.

- Radio Pella nestranački je i nepristran medij. Pružamo prostor svim političkim subjektima da izraze svoje mišljenje o našim medijima, vodeći pritom računa da ti podaci ne krše vrijednosti naše uređivačke politike.

- Transparentnost je pokretačka snaga našeg rada. U osnovi to znači da se povjerenje koje je stekla publika održava na najvišoj razini, kroz veću dostupnost medija na društvenim mrežama.

- Ekipa Radija Pela svoje vijesti, razgovore i analize temelji na predstavljanju činjenica i kontaktiranju s dionicima. Novinarski su sadržaji u skladu s Kodeksom Udruženja novinara Makedonije, kao i sa odlukama i preporukama Vijeća za medijsku etiku u Makedoniji (CEMM).

- Radio Pela nadograđuje uređivačku politiku u skladu s promjenama u medijskom poslovanju, a posebno u dijelu društvenih mreža koji neprestano doživljava promjene.

Radio Uzivo Frekvencije

  • Prilep: 96.8

Radio Pela Kontakt