Radio Mreža Kanal 77

Sponzorirane Veze

Radio Uzivo

Radio Mreza Kanal 77

Radio Kanal 77 počeo je s radom 4. listopada 1991., simbolično kada je prvi umjetni satelit Sputnik pokrenut istog datuma 1957. godine. Nakon nekoliko mjeseci emitiranja eksperimentalnog programa, u Štipu je Kanal77 službeno počeo emitirati vlastiti program. Do 1995. Kanal 77 radio je kao lokalni radio, kada je u razdoblju od 1995. do 1997. godine izgrađena mreža koja pokriva istočni dio Makedonije, kako bi radio kasnije mogao nacionalno pokrivati. 1997. godine, usvajanjem Zakona o radiodifuziji, Kanal 77 postao je prvi nacionalni koncesionar. Paralelno s razvojem Kanala 77, povećavale su se potrebe za odgovarajućim prostorom i njegovim širenjem. Danas radio radi iz Multimedijalnog centra Kanal 77 u Štipu i studija u Skoplju. Dva studija međusobno su povezana VPN vezom, virtualnom internetskom mrežom i Centrexovom telefonijom, što omogućuje emitiranje programa iz oba studija na nacionalnoj i regionalnoj razini, pojedinačno ili zajedno. Kanal 77 je neovisna radiodifuzna mreža koja pokriva 100% teritorija Makedonije i 100% stanovništva širenjem signala kroz 21 odašiljač i 9 veza.

Radio Kanal 77 ima informativni program. U 25 godina postojanja Kanala 77 taj se program neprestano poboljšava i razvija, tako da danas postoji 155 minuta dnevnih vijesti raspoređenih tijekom dana, počevši od 7 do ponoći. Novinski program pokriva razne teme, od politike i ekonomije do kulture i sporta, kao i reemitiranje vijesti s Radija Slobodna Europa. Načela Kanala 77 su brzo i pravovremeno informiranje slušatelja, raznolikost programa, kao i objektivnost i nepristranost prema izboru dnevnih događaja. Programska shema Radio Kanal 77 uključuje proizvodnju i emitiranje programa na ekonomskom, političkom, društvenom, glazbenom i sportskom polju, nekomercijalne programe, kontaktne i zabavne programe. Stoga je Radio Kanal 77 jedini radio u Makedoniji specijaliziran za vijesti i informativni program. Jedna od najslušanijih emisija s političko-kontaktnim karakterom je emisija Stadion u kojoj slušatelji otvoreno iznose svoje stavove o određenim pitanjima.

Ovaj se pristup do sada pokazao uspješnim za Kanal 77, a to se može vidjeti iz istraživanja koje su provele agencije poput Strateškog marketinga, IRI-a, Vijeća za emitiranje i drugih. U 2008. godini broj slušatelja vijesti i radijskih izvještaja (vijesti od 3 minute svakih pola sata) povećao se za 25-30% u odnosu na 2004. Prema anketama koje su provele SMMRI, Brima Galup i Idea International, Radio Kanal 77 ima najbolja ocjena među slušateljima i informativni je radio broj jedan u Makedoniji. Izdanje vijesti Kanala 77 ima u prosjeku oko 110 000 slušatelja, što je ekvivalentno 10% populacije u bilo kojem trenutku.

RADIO MREŽA KANAL 77 DOSTUPAN JE NA Sljedećim mrežama / dobavljačima:

Radio kanal 77 možete slušati na satelitskom operateru Total TV na kanalu 305, a dostupan je putem satelita u cijeloj Europi, dijelovima sjeverne Afrike i Bliskog istoka u preko 700 000 kućanstava.

Kanal 77 dostupan je na digitalnoj IP TV Net TV Plus u cijelom svijetu, i to: U Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj na 350. mjestu; U Sloveniji na 400. poziciji; U Bosni i Hercegovini na 300. poziciji: U Makedoniji na 1. poziciji, Na međunarodnom paketu (eng) na 450. poziciji.

NeoTel. Otvorite glavni izbornik (strelica dolje na daljinskom upravljaču), odaberite Radio (klikom na OK na daljinskom upravljaču). Nakon što su radiji navedeni, odaberite radio Kanal 77 i kliknite OK da biste pokrenuli radio.

Putem web streaminga Radio mreže Kanal 77, na sljedećoj poveznici: http://live.kanal77.com.mk/, možete nas slušati s bilo kojeg mjesta na svijetu. Kanal 77 dostupan je i na svjetski poznatoj web stranici Radio uživo - TuneIn. Na kabelskom operateru 5 Net - Gevgelija na kanalu 955 možete slušati Radio Kanal 77. Na kabelskom operateru Vivanet - Berovo na kanalu 538 možete slušati Radio Kanal 77.

Kodeks novinara - RADIO MREŽA KANAL 77

U uvjetima kada makedonsko novinarstvo pokušava prevladati prepreke cenzure, pritiska, pa čak i prijetnji, Radio mreža Kanal 77 medijska je kuća koja ima svoj kodeks, koji sprječava poljuljanje uredničke politike. Uredništvo i organizacijski odbor Radio mreže Kanal 77, ovim Etičkim kodeksom, žele stvoriti koncept koji će oblikovati shemu informativnog programa. Novinarstvo u Kanal 77 temelji se na profesionalnim novinarskim standardima, kako i priliči mediju koji je, nakon uspostave kao prva privatna nacionalna radio stanica u Makedoniji, tijekom 25-godišnjeg razdoblja, prema istraživanjima više puta proglašen jednim od najprofesionalnijih medija i praćenje od strane različitih neovisnih agencija.

Ovaj Kodeks uokviruje izvještavanje novinara na radiju, podsjeća ih na profesionalne standarde i načela i utvrđuje načela ponašanja novinarskog tima. Uređivačka politika Radio mreže Kanal 77, utemeljena na profesionalnim načelima i standardima medijskog rada, zahtijeva uravnotežen informativni program i objektivan pristup događajima. Kao što teorije masovne komunikacije nalažu, kronološko uređenje informacija prema njihovoj važnosti, Kanal 77 u praksi se drži onoga što mnogi komunikolozi, filozofi i medijski stručnjaci pišu i o čemu pišu godinama. Iz novog razvoja događaja prednost imaju oni koji utječu na što veći broj ljudi. Istodobno se ne zanemaruju vijesti vezane uz teme povezane s manjinskim skupinama. Ovim Kanal 77, iako je u osnovi komercijalni medij, stječe primat medija zajednice. Svjesni svoje uloge u održavanju i unapređivanju demokracije i civilnog društva, novinari će braniti ljudska prava, poštujući raznolike sadržaje i stavove, te na taj način pridonijeti vladavini zakona.

Neovisnost, transparentnost, vjerodostojnost

Kodeks Kanala 77 u skladu je sa svjetskim etičkim kodeksom novinarstva, zbog čega bi ključne riječi koje bi opisale sliku izvještavanja novinarske zajednice u ovom mediju bile neovisnost, transparentnost i vjerodostojnost. Neovisnost i transparentnost kao značajke izvještavanja idu ruku pod ruku. To znači da kada novinarska olovka radi ne podležući vanjskim pritiscima elite, tada nema mjesta za uklanjanje stava bilo kojeg dionika.

Točnost

Mediji ne bi mogli uživati u vjerodostojnosti publike ako podaci koje je plasirao nisu bili točni. Poštivanje ovog Kodeksa i profesionalnih načela sprječava pogreške iz nehaja, a ako se to dogodi, novinar se dužan javno ispričati ažuriranjem vijesti. Namjerno iskrivljavanje činjenica apsurdno je i ni na koji način ne smije biti dio uređivačke politike. Novinar je, prema ovom Kodeksu, obvezan navesti položaj svakog dionika, a ako to ne učini, onda se može obratiti drugom mediju koji je prenio izjavu o izvoru informacija. Ako se izvor složi s citiranjem, ali ostane anoniman, novinar ga je dužan prihvatiti. Prema tome, novinar ne iznosi svoja mišljenja i stavove. Kanal 77 tvrtka je koja je dužna služiti publici i kao takva u svojoj uređivačkoj politici ne dopušta da se izjave dionika prenose / uređuju u drugačijem kontekstu od onoga u kojem ih je sugovornik doista rekao. Ako je informacija nagađanje, nagađanje ili se jednostavno ne može potvrditi, tada ju je novinar dužan objaviti.

Iskreno i pošteno izvještavanje

Anonimnost, kao što je ranije spomenuto, mora se poštivati. Novinar bi trebao objaviti ime fizičke / pravne osobe samo kada je to u javnom interesu. U uvjetima kada je dio socijalne situacije skandal povezan s određenom osobom, institucijom, tvrtkom itd., Novinar je dužan uložiti sve napore kako bi bio pošten u prenošenju vijesti. Ne smije kriviti, ali može proslijediti kritiku drugoj uključenoj strani. Pritom treba voditi računa da objavljena izjava ne potvrđuje bilo koji oblik govora mržnje.

Unutarnji pluralizam

Kad govorimo o pluralizmu medija, mislimo na raznolikost informacija koje cvjetaju u medijskom prostoru. Vanjski pluralizam podrazumijeva širok spektar informacija na nacionalnoj razini iz različitih područja, ali i podataka koji uključuju mnoštvo izvora. Prema ovom Kodeksu, novinarski esnav na Kanalu 77 brine se o pluralizmu sadržaja koji plasira. To znači da uredničku politiku medija treba održavati, ali i razvijati, u smjeru većeg unutarnjeg pluralizma. Što to znači? - Afirmacija i promocija sadržaja koji bi "probudili" pažnju što većeg broja ljudi. Sadržaj ozbiljnije prirode koji definira konture društva u ovom trenutku, a ujedno i sadržaj uz koji se publika mogla opustiti. Sve u svemu, prema svojoj uređivačkoj politici, Kanal 77 informira, obrazuje i zabavlja publiku.

Privatnost

Za profesionalno izvještavanje potrebno je poštivanje privatnosti, ponajprije zato što publika očekuje da se poštuje njihova privatnost, ali i zato što bi poštivanjem ljudskog dostojanstva mediji ojačali njegovu vjerodostojnost. Izuzetna pažnja potrebna je prilikom izvještavanja o maloljetnicima, žrtvama nesreća, prirodnih katastrofa itd., Kao i o marginaliziranim skupinama koje su izložene diskriminaciji. Novinar mora pisati na način koji neće nanijeti emocionalnu bol pogođenoj strani i mora poštivati pravo na pretpostavku nevinosti.

Poznavanje makedonskog standardnog jezika

Novinar će izuzetno paziti na pravopis i pravopis. Upotrijebit će precizne riječi i logičan redoslijed riječi. Novinar neće zlorabiti jezik za širenje govora mržnje, odnosno za objavljivanje članaka koji imaju za cilj diskriminirajući odnos prema društvenoj zajednici. Novinar ne smije manipulirati jezikom i upotrebljavati politički nekorektne riječi ili izraze i pod svaku cijenu izbjeći će stereotipe, predrasude, etnocentrizam itd. S ovog aspekta, tim Kanal 77 posvetit će posebnu pozornost sadržaju tijekom izbornog postupka i u vezi s događajima koji su usredotočeni na marginaliziranu skupinu ili zajednicu (etnička manjina; seksualni radnici; osobe s invaliditetom itd.)

Medijska promocija

Kanal 77 kao profesionalna medijska i društveno odgovorna tvrtka potiče građansko novinarstvo. Novinari i voditelji potiču civilno društvo da dijeli informacije o događajima za koje smatra da su od javnog interesa. Ovim Kanal 77 doprinosi povećanju javne svijesti, ali i svijesti o društvenim zbivanjima, kako i priliči nacionalnom mediju koji svojoj publici služi već 24 godine, prkoseći cenzuri i pritisku.

Radio Kanal 77 Frekvencije

  • Stip: 103.0

Radio Kanal 77 Kontakt