Radio Max

Sponzorirane Veze

Radio Max Uživo

Radio Max

"Ovo je Radio Cerje ... .." prvi put se čulo 12. veljače 1967. godine. No, prij godinu dana dosadašnji direktor i vlasnik radijske postaje Max Dragutin Cerjan samostalno je napravio prvu radijsku postaju i pojavio se u eteru iz Voće Donje, odnosno naselja Slivarsko, a tada je signal zahvatio samo spomenuto naselje. Budući da u to vrijeme gotovo da i nije bilo literature za proizvodnju radijske postaje, faza eksperimentalnog emitiranja trajala je nešto dulje, ali iz dana u dan su dolazila nova, kvalitetnija rješenja. Međutim, nastavkom emitiranja iz Cerja Nebojša, radijska postaja nastavila se tehnički poboljšavati tako da je čujnost bila veća od dvadeset kilometara zračne linije.

U to vrijeme zakon nije dopuštao emitiranje privatnog radija, a "milicija" je često oduzimala radijske postaje i zabranjivala rad, pa su prekidi bili česti. No, u nekim je trenucima uvijek bila spremna još jedna radijska postaja pa bi se odmah nakon zaplijena u eteru ponovno začuo "Radio Cerje ...". S takvim ne baš ugodnim uvjetima, teškim naporima i financijskim problemima, emitiranje se odvijalo gotovo kontinuirano.

Sav taj trud nije ostao nezapažen pa je 1970. Krsto Papić snimio dokumentarni film o maloj radijskoj postaji iz Cerja Nebojše pod nazivom "Neka se čuje naš glas", a 1971. nagrađen je na festivalu u Oberhausenu. Te je godine na festivalu u Čehoslovačkoj nagrađena i dokumentarna drama M. Kučiša, Z. Bajsića i M. Jurjevića, koju je uredila Jelena Lovretić "Ad libitum", no niti jedno od ovih djela nije dobilo odobrenje za prikazivanje na festivalima u Beograd.

Uz stalne prijetnje zatvorom, od 1990. zaplijenjeno je pedesetak radio postaja počeo emitirati na VHF području pod nazivom "Radio Drago" i tek stvaranjem hrvatske države mogao je odahnuti. Tvrtka "Radio Max" d.o.o. registriran je 1994. godine na Trgovačkom sudu u Varaždinu. Koncesija je dobivena 1998. godine čime je ostvaren dugogodišnji san obitelji Cerjan.

Tijekom cijelog Domovinskog rata "Radio Max" sa svojim je programom bio usmjeren na branitelje i sve sudionike Domovinskog rata, a za tu domoljubnu notu svjedoče brojna priznanja i zahvale državnih, humanitarnih i mnogih drugih organizacija. Priznanje za 40 godina vođenja "Radio postaje Max" stiglo je 2007. godine od udruge HURIN za direktora i vlasnika Dragutina Cerjana, a također te godine i Nagrada Općine Maruševec za promicanje imena Općine. Iz svega navedenog vidljivo je da je nakon Radio Varaždina ili Radio Varteksa, kako su ga prije zvali "Radio Max", druga po veličini radijska postaja u Varaždinskoj županiji. Danas ima pet stalno zaposlenih i emitira 24-satni program na frekvenciji 99,3 MHz, a prema mnogim istraživanjima publike uvijek je u vrhu Varaždinske županije.

Radio Max Frekvencije

  • Varaždin: 99.3

Radio Max Kontakt