Radio Kanal 103

Sponzorirane Veze

Radio Kanal 103

Kanal 103

Glazbeni radio Kanal 103 emitirao je od 1. svibnja 1991. godine na 103 MHz u Skoplju u sklopu MRT-a. U razdoblju od 1994. do 1996. godine nalazi da "Stotrojka" "de facto" funkcionira kao neovisni medij bili su najbliži istini. Upravo je taj specifični položaj radio postaji pružio potrebne uvjete da se razvije u autentičnu i krajnje netipičnu instituciju koja je počela promicati neke nove vrijednosti i principe rada u makedonskom eteru. Kanal 103 uvijek je bježao od stereotipa, konvencionalnosti, rutine, površnosti - osobina koje dominiraju u mnogim makedonskim radio postajama.

25. svibnja 2004., u 9 sati ujutro, UKB je prestao emitirati jedini makedonski nekomercijalni glazbeni radio - Kanal 103. Najave o ukidanju urbane i progresivne frekvencije povremeno su se dvije godine širile skopskim kulturnim koridorima sada. Program Stotrojke, sukladno odluci Uprave za telekomunikacije, do sada se emitirao na ilegalnoj frekvenciji. Kanal 103 već je 13 godina utočište za sve one koji se nisu našli u masovnoj kulturi i nekim globalnim trendovima koje nameću masovni mediji. Upravo je frekvencija jedinog radija koji nije emitirao reklame bio prostor za izražavanje različitih ideja, odnosno svojevrsno polje za kulturno nadmetanje mladih istomišljenika u ovom nesretnom tranzicijskom društvu.

Nakon višemjesečne pauze, Kanal 103 ponovno započinje s emitiranjem. Kao što je poznato, radio "103" ugašen je zbog zakonskih prepreka nakon više od 12 godina postojanja u Makedonskoj radioteleviziji, što je izazvalo burne reakcije i kontroverze u javnosti. Čini se da je nakon, za mnoge neočekivane, pritiske javnog mnijenja sporazum pronađen. Naime, Kanal 103 nastavlja raditi unutar MRTV-a i na istoj frekvenciji. Stotrojka predaje 24 sata dnevno na Internetu i od 02:00 do 06:00 na Drugom programu Makedonskog radija.

Kanal 103 Frekvencije

  • Skoplje: 103.0

Kanal 103 Kontakt