Radio City komercijalna je radio postaja u Sloveniji koja emitira na tri radio frekvencije. Na širem području Maribora, Ptuja, Murske Sobote, Slovenske Bistrice i Šentilja čuje se na frekvenciji 100,6 MHz, u Celjskoj regiji na frekvenciji 100,8 MHz, a na području Ljubljane na frekvenciji 99,5 MHz. Emitiranje je započeo 1996. godine u Mariboru u Slovenskoj ulici 35.

Prema raznim anketama, Radio City je najslušanija komercijalna radio stanica u Štajerskoj, a među najprepoznatljivijim elementima radio postaje svakako je trio poznat pod motom »NI NAM LAHKO«. Trio čine: Dejan Vedlin (moderator jutarnjeg programa između 5 i 9 sati), Matjaž Šalamun - Šalca, Tine Križanič - Tinček.

U kratkim epizodama milanskog izvjestitelja na smiješan ili ironičan način predstavljaju aktualna događanja, držeći se slogana "istina nije pelena, ali mnogima smrdi". Kulturno-umjetnička skupina Reporter Milan započela je s radom 1. travnja 2001. Do danas su objavili pet CD-a. Svake godine deseci tisuća ljudi okupe se na snježnom stadionu pod Pohorjem na manifestaciji Radio City Prijateljem, gdje posljednji petak u svibnju zajedno sa slušateljima i ostalim gostima slave rođendan Radio Cityja. Događaj ima i dobrotvornu svrhu, jer se dio prihoda od prodaje ulaznica koristi za ljetovanje socijalno ugrožene djece.

Radio City Frekvencije

  • Maribor, Dravsko polje, Lenart: 100.6
  • Celje, celjska dolina, Velenje, Šoštanj: 100.8
  • Ljubljana : 99.5

Radio City Kontakt