Ok Radio

Sponzorirane Veze

Ok Radio Uživo

Ok Radio

29. prosinca 1992. godine počeli smo kao mala radio postaja koja emitira programe samo za svoje neposredno okruženje. Prvi počeci bili su teški kao i svi ostali, ali unatoč velikim tehničkim ograničenjima, nastojali smo ispuniti očekivanja naših slušatelja. Polako ali sigurno smo rasli. u vrijeme obilježeno hiperinflacijom 1993. svi smo radili besplatno, ali je kvaliteta programa ostala netaknuta. S vremenom je došlo do financijskog poboljšanja i blagog pomaka u tehničkom napretku. Staru opremu postupno je zamijenila nova i modernija. Najvažnija stvar u čujnosti radija je odašiljač koji je u tom periodu zamijenjen jačim i boljim.

Početkom 1994. godine naš narodni radio pobijedio je na dosad nezabilježenom natjecanju PINK, a pored takvog natjecanja uspjeli smo ostati u samom vrhu publike. S vremenom smo se usavršili, osposobili mnoge mlade talentirane ljude za rad na radiju, od kojih su mnogi danas u stranim medijima, a mnogi rade u našim najjačim medijskim kućama, što nas čini pionirima ovog posla i na što smo ponosni. 1996. godine započeli smo s unapređenjem programskog sjemena i edukacijom naših kadrova, što je rezultiralo izuzetno velikim porastom slušanosti, tako da je ok radio u studenom 1997. godine zauzeo 1. mjesto po slušanosti radio postaja u yu. Indikatori našeg slušanja u to vrijeme bili su brojna istraživanja i istraživanja te zagušenost tadašnjih javnih telekomunikacijskih mreža (bellpagette i telecom) čiji su se sustavi urušili od brojnih pokušaja uspostavljanja veze (do 1500 pokušaja uspostavljanja veze u sekundi!! ! ) tijekom naših kontakt emisija, tako da smo dokazali da smo i po tom pitanju u samom vrhu.

1998. godine došlo je do podjele ok radija na dva radija. Ni ovaj problem za nas nije bio od velike važnosti, jer smo ga lako podnijeli i nastavili kao nezavisna medijska kuća istog imidža i imena. 1999. godine došlo je do agresije NATO-a na našu zemlju, a to nas nije spriječilo da nastavimo raditi za našu publiku i održavamo ponos i ugled na razini. Radili smo s otvorenog terena, udaljeni iz studijskih prostorija i na taj način zaštitili naš tim koji nas nikada nije iznevjerio. Tako da smo i u tom pogledu poštivali našu publiku. U ljeto 2006. godine na natječaju za dodjelu FM frekvencija Ok radio je ostao bez prava na rad, za koji se i danas bori, jer je ova gesta nanijela najveću štetu beogradskoj publici koja je ostala bez jedinstveni narodni program. I dalje se trudimo da se vratimo na FM nebo Beograda, kojem pripadamo punih 14 godina. I što je najvažnije, danas ok radio zapošljava 10-ak ljudi, stotinjak internih i vanjskih suradnika i dobro radi unatoč svim problemima. Nalazimo se u samom vrhu publike, što nas čini vrlo ponosnim na svoj rad, pa ćemo i dalje biti još više entuzijastični.Također, Ok Radio od 15. rujna 2007. godine emitira svoj program putem satelita Eutelsat W2.

Kao lokalna radio postaja iz Beograda pratili smo zbivanja u gradu i emitovali staru i u to vrijeme popularnu narodnu glazbu. Kako se vrijeme mijenjalo, mijenjao se i glazbeni koncept, pa smo slušateljima ponovno nudili različite glazbene smjerove i zadržavali one koje su slušatelji odabrali. Danas emitiramo uglavnom popularnu glazbu, uz nezaobilazne omiljene stare narodne pjesme, koje su prikladne za svakodnevno slušanje, ali i posebne prilike.

Vaš OK radi s vama već 30 godina!

Ok Radio Frekvencije

  • Beograd: 111.4

Ok Radio Kontakt